Appeltje van Oranje

De Werkgroep Opvang Statushouders uit Goirle-Riel maakt kans op een Appeltje van Oranje. Vanaf 6 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op de WOS als favoriet. Er zijn in totaal nog 38 projecten in de race voor deze prestigieuze prijzen, die het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 15 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl/WOS.

Dit jaar is het thema ‘Maatjes ben je samen’. De prijzen staan in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. In ons koninkrijk zijn veel mensen die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vrijwilligers die hun maatje willen worden en ze willen helpen, zijn daarom onmisbaar.

Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars.

WOS Goirle-Riel

De WOS is een werkgroep van vrijwilligers die statushouders helpen om thuis te raken in Goirle en Riel. De vrijwilligers van de WOS treden op als maatje van statushouders die als nieuwe inwoners in onze gemeente zijn komen wonen. Dit persoonlijke contact en het samen opbouwen van een lokaal netwerk zijn onmisbaar voor de statushouders. Voor de vrijwilligers van de WOS is het een betekenisvolle activiteit en in veel gevallen ontstaan er vriendschappen voor het leven.

Koningin Máxima

Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.