Actueel

Artikel over Eritrese statushouders in Goirles Belang

Op woensdag 1 juli 2020 heeft de WOS een artikel over de Eritrese statushouders gepubliceerd in het Goirles Belang. Hierin leest u over hun cultuur en de reden, waarom zij zo massaal op de vlucht slaan.

The Bright Side of Life in Jan van Besouw, 17 september om 20:00

‘Niet daar waar je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.’
In samenwerking met Theater Utrecht maakte Bright Richards van New Dutch Connections The Bright Side of Life. Een lichte én aangrijpende voorstelling met live muziek van Oleg Fateev, over een acteur die zijn geliefde thuisland moet ontvluchten en in Nederland opnieuw begint. Bright heeft ook een kleine rol weggelegd voor onze nieuwkomers en de traditionele Goirle- en Rielenaren. De WOS maakt deze productie samen met de gemeente en JVB,mogelijk. Lees verder.

Interview Mary Abrham tijdens Tilburg Kermis 2019

Rondje kermis Goirle met statushouders

Met de Gôolse Kermis deden Jur en wethouder Johan Swaans nog een ‘Rondje Kermis’ met een aantal statushouders uit Gemeente Goirle en Patricia Kouwenberg Laan die als vrijwilliger WOS Goirle-Riel de statushouders begeleide.

Verbetering aanpak integratie statushouders

Op 7 mei 2019 is de gemeenteraad geïnformeerd over de rol die de gemeente, ContourdeTwern, de werkgroep opvang statushouders (WOS) en de taalcoaches spelen bij de begeleiding van nieuwkomers in onze gemeente.   Raadsleden waren blij met een kijkje in de wereld van de statushouder. Ze kregen een toelichting op de inzet voor versnelling en verbetering van de integratie van de statushouders in onze gemeente.
Lees verder.

WOS Nieuwsbrief

Regelmatig brengen wij nieuwsbrieven uit met daarin leuke wetenswaardigheden en handige informatie. Daarnaast doen wij verslag van onze activiteiten. De volgende nieuwsbrieven hebben wij uitgebracht:

WOS Nieuwsbrief 1707
WOS Nieuwsbrief 1708
WOS Nieuwsbrief 1711
WOS Nieuwsbrief 1803
WOS Nieuwsbrief 1808
WOS Nieuwsbrief 1812
WOS Nieuwsbrief 2001
WOS Nieuwsbrief 2002

Mainframe
Jongerencentrum Mainframe gaat zich extra inzetten voor jonge statushouders in Goirle. In overleg met de WOS wordt gestart met een tienermeidenclub, taalactiviteiten voor jongeren en sportactiviteiten gericht op het doorstromen naar de reguliere verenigingen.

WOS foto (3)