Actueel

Nieuwe vertegenwoordiging

Sinds April 2021 is de nieuwe WOS-vertegenwoordiging van start gegaan na het aftreden van het laatste bestuur. Er is een bewuste keuze gemaakt om geen bestuur meer te vormen, maar juist de interactie tussen de vertegenwoordiging en de vrijwilligers te creëren. Sommige taken gaan namelijk door werkgroepen aangepakt worden. Hierdoor wordt de besluitvorming niet meer alleen door een groepje vrijwilligers gedaan, maar hebben alle vrijwilligers de mogelijkheid om bij te dragen aan de processen binnen de WOS.

De nieuwe vertegenwoordiging gaat samen met de vrijwilligers binnen de WOS een hoop veranderingen doorvoeren, waardoor o.a. de website er anders uit gaan zien. Ook de communicatie met vrijwilligers en protocollen rondom inwerken van nieuwe vrijwilligers en de begeleiding van de statushouders worden met de vorming van deze nieuwe werkgroepen aangepast om zo voor iedereen een duidelijke en overzichtelijke manier van werken te creëren.

Serie artikelen Goirles Belang

De afgelopen maanden heeft in het Goirle Belang een kleine serie interviews tussen statushouders en begeleiders laten zien hoe de levens van statushouders binnen onze gemeente eruit zien en wat de begeleiding van de WOS voor hen (heeft) betekent. Deze artikelen zijn terug te vinden in het archief van het Goirles Belang in de weeknummers: 13, 18 en 24

Artikel over Eritrese statushouders in Goirles Belang

Op woensdag 1 juli 2020 heeft de WOS een artikel over de Eritrese statushouders gepubliceerd in het Goirles Belang. Hierin leest u over hun cultuur en de reden, waarom zij zo massaal op de vlucht slaan.

WOS Nieuwsbrief

Regelmatig brengen wij nieuwsbrieven uit met daarin leuke wetenswaardigheden en handige informatie. Daarnaast doen wij verslag van onze activiteiten. De volgende nieuwsbrieven hebben wij uitgebracht:

WOS Nieuwsbrief 1707
WOS Nieuwsbrief 1708
WOS Nieuwsbrief 1711
WOS Nieuwsbrief 1803
WOS Nieuwsbrief 1808
WOS Nieuwsbrief 1812
WOS Nieuwsbrief 2001
WOS Nieuwsbrief 2002